Historie in vogelvlucht

Oprichting 1990

8 januari 1990 start Geert Konings (huidig adviseur) vanuit zijn ouderlijk huis met zijn bedrijf, Geert Konings Kabellasbedrijf. Binnen één jaar werkten er 8 vaste medewerkers waaronder broer Patrick Konings (huidig operationeel manager) en Erik Albers (huidig operationeel manager). Het zijn tropenjaren geweest, zeker fysiek gezien maar ze waren nog jong en vol energie. Werkweken van 60 uur waren meer regel dan uitzondering.

Uitbreiding 2005

In 2005 is er een nieuwe specialistische tak opgericht, namelijk glasvezeltechniek. Hierdoor hebben we een breder draagvlak gekregen waardoor we onze klanten beter kunnen bedienen. De vraag naar het realiseren van glasvezelnetwerken is enorm en neemt een sterk stijgende lijn aan. Bedrijven en particulieren willen graag gebruik maken van het supersnelle glasvezelnetwerk met onbegrensde mogelijkheden.

Nieuw bedrijfspand 2008

In 2008 zijn wij verhuist naar een mooi, nieuw en functioneel bedrijfspand op de Bulk te Ravenstein. Deze locatie biedt ons de mogelijkheid om verder door te groeien en uit te breiden. Het bedrijfspand is voorzien van alle mogelijke faciliteiten en is hierdoor multifunctioneel.

Certificeringen 2009

In 2009 hebben we de benodigde certificaten behaald, zoals VCA, ISO, en CKB. Deze certificaten zijn behaald doordat we aan alle eisen voldoen en we geïnvesteerd hebben in de eisen waar het certificaat voor staat.

Uitbreiding 2012

Vanaf 2012 zijn we met Inblaastechniek gestart. In het kader van efficiëntie kunnen we de vraag beter invullen en de projecten beter op elkaar afstemmen. Alle soorten glasvezelkabels en geleidebuis tubes kunnen wij inblazen. Gezien wij onze opdrachtgevers graag ontzorgen meten wij het legwerk middels GPS coördinaten in en verwerken dit om nog sneller digitaal het totaalpakket op te leveren.

Uitbreiding 2013

In 2013 hebben wij het certificaat BRL 7004 binnen weten te halen. Hiervoor hebben we diverse investeringen gedaan, onder andere in de opleiding en ontwikkeling van werknemers. BRL 7004 houdt in dat wij gecertificeerd zijn voor aanleg- en montagewerkzaamheden in verontreinigde grond. De verwachtingen voor de toekomst zijn hoog, gezien de verscherpte regelgeving op het gebied van Arbo en welzijn zal de vraag alleen maar toenemen.

Gezonde situatie in jubileum jaar

Nieuwe tijden vragen om een nieuwe manier van werken. Alles zal nog sneller en efficiënter op elkaar afgestemd moeten worden. Dit zal in 2015 resulteren in een samensmelting van de gehele organisatie. Konings-groep is klaar voor de toekomst, waarin kwaliteit en goede communicatie door middel van korte lijnen centraal zullen blijven staan.